Passioneel dronepiloot en fotograaf

Sinds 2012 ben ik passioneel dronepiloot en heb vroeger vooral met modelbouw vliegtuigen en helicopters gevlogen. Fotografie is een activiteit die ik sinds een 5-tal jaren heb opgestart met veel vreugde.

53 jaar (2021), 5 talig en ingenieur/MBA van opleiding. 

 
Fotograaf

Gestart met basiscursussen fotografie in avondonderwijs ben ik gaandeweg in contact gekomen met de boeiende wereld van fotografie. Na de basis onder de knie te hebben ben ik overgestapt naar specialisaties (Masterclasses) in natuurfotografie en aanverwanten. De combinatie van de fotografische kennis met droes is hierbij ideaal. Fotograferen op automatische stand gebeurd nog zelden! Veel mooiere resultaten door gebruik te maken van de fotografiedriehoek, aangepaste kadrage en het juiste materiaal.

Op 'de grond' ben ik een Canon-liefhebber en gebruik de 80D als basis. In de lucht is dit Olympus/Panasonic gezien de lenzen/body compacter zijn.

 
Dronepiloot

Startend met een kleine drone ben ik in deze fascinerende wereld binnengekomen en heb al snel de link gelegd met fotografie om op deze wijze luchtshots te nemen die indruk maken. Naast fotografie met droes ben ik tevens ook bezig met beeldverwerkingsmogelijkheden zoals het 3D modelleren op basis van talrijke beelden. Mijn ervaring als thermograaf in het verleden heb ik eveneens kunnen toepassen met droes: infraroodcamera + drone is immers ideaal om daksituaties te controleren, zonnepanelen, warmtelekken maar ook om dieren te spotten!

Bovenstaande passies tracht ik te combineren door dit als bijberoep uit te oefenen en dit reeds sinds 2012. Gezien beide disciplines steeds evolueren in de tijd, blijf ik me bijscholen op beide vlakken en qua mogelijkheden om deze te kunnen inzetten voor jullie behoeften.

Marc