Link HLN

Binnenkort zal de politiezone Klein-Brabant als eerste in het Mechelse arrondissement een drone in gebruik nemen. “Een perfecte aanvulling”, vertellen eerste inspecteur Peter Vercauteren en hoofdinspecteur Herman Peeters. De drone zal binnenkort onder meer worden ingezet bij huiszoekingen, zoekacties, ongevallen en allerlei grootschalige evenementen.

763

 

 

 

 

 

Het idee om een drone aan te schaffen ontstond niet zo heel lang geleden bij de politie van Klein-Brabant en werd ook quasi onmiddellijk goedgekeurd. “Herman en ik zijn al langere tijd actief als dronepiloten. Toen meer en meer politiezones drones gingen gebruiken, dachten we: waarom ook niet onze zone?”, vertelt eerste inspecteur Peter Vercauteren. “We namen onze drone mee naar het werk en lieten zien wat de mogelijkheden zijn. Al snel was onze recherche én de korpschef overtuigd en werd het idee goedgekeurd.”

Binnenkort starten de twee inspecteurs als eersten binnen de politiezone Klein-Brabant hun opleiding ‘state-operator’ in Limburg. Na die opleiding van negen dagen kan de politie zijn nieuwste aanwinst dan meteen gaan inzetten. “We zullen de drone voornamelijk gebruiken om bijvoorbeeld zware verkeersongevallen vast te stellen via luchtfotografie en hij zal ook zeker worden ingeschakeld bij grote evenementen zoals bijvoorbeeld de Dodentocht”, verduidelijkt hoofdinspecteur Peeters.