Door het gebruik van een drone kan een inspectie van een dak(deel) snel en veilig gebeuren. Dit is een grote troef omdat niemand zelf op het dak moet komen zonder de toestand hiervan eerst gezien te hebben.

Inspectie schouw

Opdracht klant was een schouwinspectie na vochtinsijpeling t.h.v. verwarmingsinstallatie.
Vermoeden was dat het te maken had met de schouw van de woning - deze had 2 schoorstenen die verbonden waren aan elkaar.

1Doel: inspectie van de schouw van dichtbij om eventuele gebreken visueel te zien. Eigenaar kon meevlogen met virtuele bril.

2Drone: voor deze opdracht werd gebruik gemaakt van een compacte maar zeer stabiele drone (Drone-eyes Mavic) met zoomfunctie om, indien vereist, sterk detail te nemen.

3Vaststelling: de inox buis van de verwarmingsketel werd in de schouw geplaatst zonder bovenop de schouw een deksteen te voorzien.

Gevolg: deze foto-inspectie kon eenvoudigweg direct doorgestuurd worden naar de dakwerker van de klant voor een snelle prijsofferte.

 

Dakinspectie - nazicht schouw en dak

1Doel: inspectie van het dak met nazicht van status van de dakpannen.

2Drone: voor deze opdracht werd gebruik gemaakt van een compacte drone (Drone-eyes Mavic) met zoomfunctie om, indien vereist, sterk detail te nemen.

3Vaststelling: enkele pannen waren niet op hun plaats, maar belangrijker was dat de schouw sterk beschadigd was en aan de rand van schouw/dakpan er inspijpeling was.

Gevolg: deze foto-inspectie bracht meerdere problemen aan het licht die de eigenaar toelieten hiervoor een herstelling te laten uitvoeren na exacte kennis van de situatie